Wat is kroon olie?

kroon olie

Waarschijnlijk gaat de naam kroon olie niet direct een belletje rinkelen als je het voor het eerst leest of hoort. Kroon olie is een soort van olie voor de optimalisatie van de motor van je auto. De meeste bezitters van een auto weten wel dat een motor geolied moet worden om deze fatsoenlijk te laten functioneren. Door middel van het gebruik van kroon olie zorg je ervoor dat je motor weer als nooit tevoren werkt en dat je de weg weer met veel plezier kan berijden!

 

Hoe werkt kroon olie?

Het aanbrengen van kroon olie aan de auto is enorm eenvoudig. Voordat je dit kan doen is het belangrijk om te weten waar de motor zich bevindt. Als je een beetje hebt opgelet tijdens je rijlessen weet je dat deze zich onder de motorkap bevindt. Dit is bij de meeste auto’s de kap aan de voorkant van de auto. Het openen van deze kap doe je door het hendeltje los te halen die zich naast je stuur bevindt. Bij sommige auto’s zit dit hendeltje net ergens anders of is het een knopje. Vervolgens kan je de kap openen en kom je als het goed is in contact met de motor van de auto. De dop van deze motor kan je opendraaien en vervolgens vullen met de kroon olie. Wanneer je klaar bent met het inschenken van de kroon olie kan je de kap weer sluiten en kan je weer veilig de weg op.

 

Kopen van kroon olie

De aanschaf van kroon olie is enorm eenvoudig. Sommige tankstations verkopen het en anders kan je altijd terecht in een gespecialiseerde winkel. Wanneer je deze niet in de buurt hebt zitten is het ook altijd een optie om online je slag te slaan. Zo weet je precies dat je de juiste olie koopt en is het assortiment vaak ook nog eens groter. Waar wacht je nog op? Sla vandaag nog je slag en verwen je auto met de aankoop van kroon olie!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *