Wat doet een energetisch therapeut precies voor je

Energetische therapeut

Je hebt er misschien weleens van gehoord, een energetisch therapeut. Alleen wat kan zo’n therapeut nou precies voor je betekenen? En op welke manier word je geholpen met een energetische behandeling? Een energetisch therapeut past vaak meerdere vormen van therapie toe waaronder bijvoorbeeld reflexzone therapie. Een energetisch therapeut begint met je energie te meten die door je lichaam stroomt. Hiervoor wordt er gebruik gemaakt van meridianen en chakra’s. De therapeut zal deze energiestromen balanceren en ingaan op de reden waarom je opzoek ging naar een energetisch therapeut. Er zijn verschillende energetische behandelingen waar gebruik gemaakt van kan worden.

Hoe werkt een energetische behandeling

Om te beginnen wordt er gekeken hoeveel energie er door je chakra’s en meridianen stroomt. Tevens wordt de reden besproken dat je contact hebt gezocht voor energetische therapie. Afhankelijk van je situatie wordt er gekeken welke energetische behandeling het beste bij je past en van hieruit wordt een behandelplan opgesteld. Hiermee wordt een doel gesteld en bekeken hoe je het beste terug in balans kan komen zowel op lichamelijk als geestelijk vlak. Behandelvormen die hierbij gebruikt kunnen worden zijn EMDR, reflexzone therapie en een energetische massage. Hoe dan ook je lichaam en geest krijgen even de tijd om tot rust te komen. Op deze manier zal je jezelf een stuk meer ontspannen voelen en vrij van klachten op dit moment kunnen gaan leven. Hierdoor kom je volledig tot bloei en loop je niet meer te zeulen met ballast uit het verleden.

Waarom is een energetische behandeling zo belangrijk

Veel mensen vergeten dat je energetische lichaam veel belangrijker is voor je gezondheid dan misschien gedacht wordt. Al je energiebanen (meridianen) samen vormen namelijk je energetische lichaam en als dit uit balans is dan kunnen hierdoor bepaalde klachten gecreëerd worden. Deze worden vervolgens weer in stand gehouden. Oorzaken hiervan kunnen zijn bijvoorbeeld stress, ziekte of een traumatische gebeurtenis.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *