Waarom dagbesteding voor gehandicapten in Amsterdam zo belangrijk is

Dagbesteding gehandicapten Rotterdam

Je vraagt je misschien af waarom gehandicapten een dagbesteding nodig hebben. Misschien vind je het maar een hoop onzin. Toch is dagbesteding voor gehandicapten in Amsterdam ontzettend belangrijk. Sommige mensen denken dat het alleen maar leuk is. Toch is het ook erg gezond voor gehandicapten. Hoe dat werkt lees je hier.

Een hoop verveling voor gehandicapten

Veel gehandicapten vervelen zich. Dat is natuurlijk best logisch. Je zit de hele dag in een huis niks te doen. Af en toe hebben de verzorgers wel tijd om een spelletje te doen, maar vaak zijn ze druk met het verzorgen zelf. Dat is natuurlijk ook heel begrijpelijk. Niet alleen verstandelijk gehandicapten hebben hier last van, maar ook gehandicapten met een lichamelijke beperking. Ook voor hun is het niet te doen om zich elke dag te vervelen. Niemand vindt het leuk om elke dag van de week niks te doen.

Het invullen van een dag

De mensen met alleen een handicap aan hun lichaam, hebben vaak nog wel het vermogen om zelf iets te bedenken om te doen. Voor gehandicapten met een verstandelijke beperking is dit een stuk moeilijker. Ze kunnen zelf niet bedenken wat ze willen doen. Daarnaast is het vaak ook lastig om iets te doen, omdat ze veel niet kunnen. Ook voor lichamelijke gehandicapten kunnen helaas niet veel doen.

Beweging is gezond en leuk

 

Beweging is een goede oplossing voor dit probleem. Het klopt dat niet iedereen even veel kan bewegen. Daarom is het voor veel gehandicapten niet een optie om naar een gewone sportschool te gaan. Daarom gaan ze naar dagbesteding. Daar krijgen ze de beweging die ze nodig hebben, op maat gemaakt. Voor iedereen wordt iets bedacht wat ze kunnen en wat ze ook leuk vinden. Dit houdt de gehandicapten gezond, ze worden er blij van en ze vervelen zich niet meer. Daarom is deze manier van dagbesteding binnen de gehandicapten zorg een effectieve oplossing.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *