Verschillende soorten coaching

coaching breda

Wanneer je vastloopt in het leven, en dat gebeurt ons allemaal wel eens, dan kan een persoonlijke coach je enorm helpen. Bijvoorbeeld door naar je te luisteren of met oplossingen te komen waar je zelf nog niet aan had gedacht. Op zoek gaan naar de antwoorden die al in je zitten, zodat jij het leven kunt creëren waar je gelukkig van word: dat is het uitgangspunt van coaching. Wanneer je ook op zoek bent naar een coach, dan merk je al snel dat er veel verschillende soorten coaching mogelijk zijn. Dus welke kies je dan? Hieronder hebben we de verschillende soorten op een rijtje gezet, zodat jij kunt kiezen wat het beste bij jou past.

Individuele begeleiding

Laten we als eerste kijken naar één van de meest populaire manieren van coaching: individuele coaching. Deze manier van coaching bestaat uit één-op-één sessies, waarin je de problemen waar je tegenaan loopt bespreekt. Samen met de coach bouw je aan een toekomst waarin duidelijk word wat je wilt, en hoe je dit het beste kunt bereiken. De individuele coaching in Breda is perfect voor mensen die liever privé gesprekken voeren dan groepsgesprekken.

Groepscoaching

Wanneer je het juist prettig vind om ervaringsverhalen met anderen te delen, en persoonlijke tips uit te wisselen, dan is groepscoaching misschien meer iets voor jou. In groepsverband bespreek je ervaringen en problemen waar je tegenaan loopt. Deze manier van coaching zorgt ervoor dat je ervaringen met anderen kunt uitwisselen, merkt dat je niet alleen bent in je problematiek, en goede tips kunt krijgen van meer dan één persoon.

Coaching voor bedrijven

Naast bovenstaande persoonlijke coaching mogelijkheden, kan de coach in Breda je ook helpen bij bedrijfscoaching. Deze manier van coaching focust zich vaak op een groep collega’s die, tijdens het werk, hetzelfde doel voor ogen hebben. De bedoeling is dat tijdens de coachingsessie iedereen zich bewust word van zijn of haar talenten, zodat iedereen optimaal kan bijdragen aan het gezamenlijke einddoel. Het mooie aan bedrijfscoaching is dat zowel het collegiale gevoel word opgebouwd, als het individuele zelfvertrouwen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *