Wat is herstelcoaching en wanneer kies je voor deze vorm van coaching

Herstelcoaching Hoofddorp

Heb je al weleens van herstelcoaching Hoofddorp gehoord? Deze vorm van holistische coaching gebruik je na een ingrijpende gebeurtenis of ongeval. Het is goed mogelijk dat je hierbij buiten je eigen schuld om schade hebt opgelopen. Dit kan gebeurd zijn door een verkeersongeluk of een bedrijfsongeval. Naast je fysieke schade is er een grote kans dat je ook mentale schade hebt opgelopen. Als je een letselschade traject bent ingegaan dan is het erg belangrijk dat je je niet alleen focust op je fysieke schade, maar tevens op je psychische schade en deze herstelt. Een herstelcoach kan je hierbij bijstaan om zowel psychisch als emotioneel te herstellen.

Het emotionele herstel bij letselschade

Emotionele schade wordt vaak over het hoofd gezien na een ongeval. Deze schade heeft een impact op je leven die je misschien niet direct overziet. Veel mensen vergeten dan ook om te zorgen dat ze herstellen van hun emotionele schade. Het kan zijn dat je begeleider in het letselschade traject zich met name focust op de fysieke schade en het leveren van bewijs voor je schadeclaim. Wat er vergeten wordt is dat deze emotionele schade erg belangrijk is. Als je bijvoorbeeld door klachten van een whiplash niet meer volledig kan genieten van het leven of werken dan werkt dit zich uit op emotioneel vlak.

Wat doet een herstelcoach

Een herstelcoach heeft een holistische benadering en gaat gedurende het traject tot herstel dieper in op het emotionele aspect waarbij je leert om te gaan met je verleden, het ongeval en laat je weer focussen op de toekomst. Hierbij hou jezelf de regie. Je bepaalt zelf de richting en het tempo. In tegenstelling tot vele andere hulpverleners wil een herstelcoach niks van je, behalve zorgen dat je weer in beweging komt. In beweging komen doe je in je eigen tempo en op je eigen manier om zo weer grip op je leven te krijgen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *