Hulp bij het leven met een beperking

Leven met een beperking tilburg

We kennen allemaal het spreekwoord: je bent jong en je wilt wat. Voor sommige jongeren betekent dit het opdoen van nieuwe sociale contacten, en voor anderen het vinden van werk of het volgen van een opleiding. Wanneer je als jongere moet leven met een beperking in Tilburg, kan het voorkomen dat je vastloopt op één of meerdere van deze gebieden. Dat is helemaal niet raar, en komt veel vaker voor dan je in eerste instantie zou denken. Het kijken naar wat wel mogelijk is, en het positief benaderen van uitdagingen, kan je dan enorm helpen. Maar misschien kun jij wel een beetje hulp gebruiken. Geen zorgen. Om je verder op weg te helpen, zijn er workshops, persoonlijke begeleidingen en coaches die je kunnen ondersteunen.

Acceptatie

Acceptatie van de beperking is voor veel jongeren die leven met een handicap in Tilburg de eerste stap naar een optimistische en positieve toekomst. Misschien voel je je anders dan anderen omdat je sommige dingen niet of nauwelijks kunt door je beperking. Of heb je te weinig vertrouwen in je eigen kunnen. Weet dan dat je écht niet de enige bent met deze gevoelens. En het kan je helpen door erover te praten. Een coach of persoonlijk begeleider zal naar je luisteren. Om vervolgens, samen met jou, een stappenplan richting je doel op te zetten. Zodat je, in plaats van problemen, leert denken in oplossingen en mogelijkheden.

Coaching en persoonlijke begeleiding

Er zijn tegenwoordig veel verschillende manieren van persoonlijke begeleiding. En de manier die jij kiest, is helemaal afhankelijk van je eigen voorkeur. Vind je het fijn om met andere jongeren, die in eenzelfde situatie zitten, te praten? Dan kun je deelnemen aan een workshop of groepscoaching sessie. Hier kun je ervaringen delen en tips met elkaar uitwisselen. Heb je liever één-op-één gesprekken met een begeleider? Kies dan voor een persoonlijke coach. Samen kun je op zoek gaan naar de beste oplossingen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *