Autoruiten tinten: meer voordelen dan nadelen

Autoruiten tinten

Autoruiten tinten heeft meer voordelen dan nadelen. Veel mensen hebben het idee dat autoruiten tinten niet mag in Nederland en kiezen er daarom voor het niet te doen. Zonde! Want autoruiten tinten mag wel degelijk, alleen onder bepaalde voorwaarden.

Autoruiten tinten regels

In Nederland gelden een aantal regels voor autoruiten tinten. De voorste autoruiten mogen niet donkerder gemaakt worden door middel van folies of coatings. De achter zijruiten en achterruit mogen dit wel, al moet de auto dan wel een rechter buitenspiegel hebben. Er wordt door de politie vaker gecontroleerd bij auto’s die autoruiten getint hebben. De politie beschikt over een apparaat dat kan meten hoeveel licht de autoruiten doorlaten. Bij het tinten van je autoruiten zorg je natuurlijk dat de lichtdoorlatendheid van jouw autoruiten correct is.

Waarom autoruiten tinten

Zoals hierboven te lezen zijn er wat regels wat betreft autoruiten tinten, maar als je hier aan voldoet heeft het autoruiten tinten vele voordelen. Wat is er dan zo handig aan autoruiten tinten?

Er zijn meerdere voordelen, maar een van de voorbeelden is dat er minder inkijk in de auto is. Dankzij de getinte autoruiten zullen dieven jouw auto overslaan. Ze kunnen moeilijk zien of er wat te vallen haalt uit de auto. En het leuke aan getinte autoruiten: jij ziet wel wie jou bekijkt!

Een ander belangrijk voordeel is dat er minder UV straling doorkomt.Iedereen weet inmiddels wel dat UV straling niet alleen slecht is voor de mens, maar ook voor het interieur van je auto. Dubbel slecht dus. Een getinte autoruit beschermt jou en je bijrijders voor 99 procent tegen schadelijke UV straling.

Als laatste staan getinte autoruiten gewoon erg chique en stoer. De echte autoliefhebbers gaan in stijl naar hun werk of vrienden. Door autoruiten te tinten oogt je auto gelijk een stuk stijlvoller.

Was je eerst nog aan het twijfelen, dan ben je er nu wel uit. Als je de folies goed en volgens de regels laat plaatsen zul je alleen maar plezier hebben van jouw getinte autoruiten.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *