Zorgen voor een integere bedrijfsvoering

CDD (staat voor Customer Due Dilligence)

Je moet als ondernemer zorgen voor een integere bedrijfsvoering. Onmisbaar onderdeel van een integere bedrijfsvoering is CDD (staat voor Customer Due Diligence). Dit onmisbare onderdeel van een integere bedrijfsvoeren gaat over het kennen van de klanten waarmee je als ondernemer zaken doet. Natuurlijk wil je geen zaken doen met klanten die een bedreiging vormen wat betreft het voortbestaan van jouw bedrijf. De integriteit van ondernemers loopt vrijwel geen risico als ze grondig onderzoek doen naar hun klanten. Er zijn allerlei producten ontwikkeld om ondernemers te helpen om hun klanten goed te leren kennen.

Klanten moeten worden gescreend

Ondernemers wordt  dus aangeraden om hun klanten te screenen. Ze moeten CCD zo goed mogelijk integreren in hun bedrijfsvoering. Om dit op de juiste wijze te doen hoeven ondernemers geen goede speurneus te hebben, want ze kunnen beschikken over automatiseringssoftware. Met goede softwareproducten kan een ondernemer zijn bedrijf beschermen tegen fraudeurs. Klanten waarmee de ondernemer zaken doet kunnen met die software eenvoudig worden gescreend. Identiteitsbewijzen  van klantenkunnen gecontroleerd worden op echtheid. Ook kan een ondernemer een KvK-uittreksel toevoegen aan een persoonlijk dossier van een klant.

Software om klanten te kunnen checken

Ondernemers willen hun bedrijf beschermen tegen witwassen, fraudeurs en terrorisme. Voor ondernemers is er  een passende online oplossing om bedrijven of personen te checken. Eenmalige transacties kunnen dus snel en eenvoudig worden gecheckt. De software biedt echter nog veel meer mogelijkheden. Andere mogelijkheden zijn onder andere intensieve monitoring of het onboarding process.  Er zijn up-to-date softwarepakketten ontwikkeld voor bijvoorbeeld notarissen, geldhandelaren, makelaars, geldverstrekkers en verzekeraars.

Het op correcte wijze uitvoeren van het CDD-proces

Natuurlijk wil een ondernemer het CDD-proces op zowel grondig als op een correcte wijze uitvoeren. CDD is immers een essentieel onderdeel van zijn bedrijfsvoering. Er zijn diverse producten ontwikkeld die een ondernemer daarbij kunnen helpen. Ondernemers die willen weten hoe de software werkt kunnen een demo aanvragen voor hun bedrijf. Gebruikers van deze software weten zeker dat ze niet samenwerken met een criminele partij.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *