Trends op het gebied van kantoorinrichting

Buitenkeukendesign 

Je hebt er misschien nog nooit zo bij stilgestaan, maar de inrichten van een kantoorruimte kan een heleboel invloed hebben op de sfeer en de productiviteit. Of het kantoor nou is gevestigd in een bedrijfspand of dat het een kantoor aan huis betreft: het is belangrijk om een ruimte te creëren die niet alleen is gebrand op productiviteit, maar ook plaats heeft voor de nodige creativiteit en ontspanning. Om dit te verwezenlijken hebben we drie moderne trends op het gebied van kantoorinrichting voor je op een rijtje gezet.

Groen en duurzaam

Het toevoegen van planten en natuurlijke materialen is in de huissfeer al jaren een populaire trend. En inmiddels is deze trend niet meer weg te denken uit moderne kantoorruimtes. Door planten toe te voegen aan een kantoorruimte creëer je een ruimte voor nieuwe ideeën en creativiteit. Maar met alleen een paar planten ben je er nog niet. Denk ook aan het gebruik van andere natuurlijke materialen, zoals hout en bamboo. En ga voor duurzaam! Bijvoorbeeld door het vervangen van plastic koffiebekers voor karton.

Ruimte voor ontspanning

Zowel bij een kantoor aan huis, als bij een groot kantoorpand is het belangrijk om een plek voor ontspanning te creëren. Denk bijvoorbeeld aan een loungebank, een koffieplek of iets geks zoals een tafelvoetbal-tafel. Het is immers bewezen dat de nodige ontspanning tijdens een werkdag voor meer productiviteit kan zorgen. En daarnaast kan een ontspanruimte ook zorgen voor een verbeterde werksfeer onder collega’s.

Het inschakelen van een interieurarchitect

Dit is een heel ander soort tip, maar desalniettemin eentje die enorm kan helpen. Weet je écht niet hoe je het beste uit je kantoorruimtes kunt halen? Dan is het een goed idee om hulp in te schakelen. Niet alleen kan de interieurarchitect in Rotterdam je helpen bij het creëren van een productieve kantoorruimte, maar hij kan er ook voor zorgen dat het kantoor een ruimte word waar je graag bent. En dat is uiteindelijk toch wat je graag wilt bereiken: een kantoor dat niet aanvoelt als kantoor.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *