Tips voor het bijhouden van de zakelijke administratie

Administratiekantoor Breda

Veel zzp’ers zien het bijhouden van de financiële administratie als een ingewikkelde en vervelende taak. We weten allemaal hoe belangrijk het is om een goed overzicht te houden op je geldzaken, en om te weten waar je het geld aan uitgeeft, maar dat wil niet zeggen dat we het leuk vinden om te doen. Het opschrijven van je uitgaven en het maken van spreadsheets, kan heel veel tijd in beslag nemen. En jij bent geen eigen zaak begonnen, om de hele dag met je hoofd in de cijfertjes te zitten. Jij wilt je bezighouden met de leuke kanten van je bedrijf. Gelukkig zijn er mogelijkheden. Want naast het bijhouden van een zakelijk kasboekje, kun je er ook voor kiezen om je administratie uit handen te geven.

Het bijhouden van een kasboekje

Kies je ervoor om je eigen financiën bij te houden, dan ben je een kasboekje nodig. In zo’n boekje schrijf je alle inkomsten en uitgaven van de maand op, zodat je precies weet wat er in- en uitgaat per maand. Daarnaast kun je extra lijstjes creëren voor bijvoorbeeld salarissen en investeringen. Zo weet je precies hoeveel geld je bedrijf omzet, en hoeveel je nodig bent om bijvoorbeeld je werknemers te kunnen betalen. Een kasboekje kan overigens ook gemakkelijk digitaal worden bijgehouden door middel van Excel bestanden of spreadsheets.

Het inschakelen van een administratiekantoor

Wanneer je écht opziet tegen alle cijfertjes, helemaal geen verstand hebt van financiële zaken of er gewoon liever niet al je tijd aan besteed, dan kun je ervoor kiezen om het administratiekantoor in te schakelen. Deze kan je namelijk alle financiële zorgen uit handen nemen. Zo zorgt het administratiekantoor in Breda niet alleen voor een overzichtelijke administratie, maar kunnen ze je ook helpen met de jaarlijkse belastingaangiftes en jaarrekeningen. En wat dacht je van de loonbetaling en het sturen van facturen? Een administratiekantoor zorgt ervoor dat jij geen omkijken meer hebt naar de financiën en je echt kunt focussen op wat jij het allerleukst vind: ondernemen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *