Het vinden van de beste restaurants in Vlissingen

Restaurant Vlissingen

Vlissingen is één van de meest toeristische steden van Nederland. Natuurlijk zijn de prachtige zee en de gezellige boulevard grote toeristische trekpleisters, maar Vlissingen heeft nog veel meer te bieden. Denk bijvoorbeeld aan het maritiem museum en de grootste piratenspeeltuin van Nederland. Én Vlissingen beschikt over de leukste restaurantjes. Natuurlijk wil je als toerist een traditioneel restaurant in Vlissingen uitproberen, met échte traditionele gerechten. Maar wat zijn dat? Oftewel, welke gerechten kun je écht niet overslaan tijdens een dagje Vlissingen

Hollandse garnalen

Ga je uit eten in Vlissingen? Dan kun je natuurlijk niet om de visgerechten heen. Ze staan bijna op iedere menukaart. Wanneer een stad grenst aan de zee, zijn visgerechten niet alleen traditie, maar ook heerlijk vers en uitermate professioneel bereid. Dit geldt zeker voor de Hollandse garnalen. Op traditionele wijze bereid, de garnalen zijn heerlijk zoet en ziltig van smaak, en geserveerd met een heerlijke saus. Perfect als voorgerecht, lunch of hoofdgerecht.

Een vispannetje

De meeste visrestaurants in Vlissingen, hebben een zogenoemd vispannetje op hun menukaart staan. In een vispannetje komen meerdere verse soorten vis samen. Met de keuze voor dit gerecht krijg je dus de kans om meerdere verschillende soorten verse vis uit te proberen. De porties zijn niet zo groot, zodat je meerdere vissen met elkaar kunt vergelijken. Dit is de perfecte optie voor mensen die überhaupt nog nooit vis hebben geprobeerd, of die nieuwe soorten willen proeven.

Sliptong of Zeetong

Andere vissoorten die op veel menukaarten staan, zijn de sliptong en de zeetong. De sliptong is de jonge versie van een zeetong, en is niet ouder dan 4 jaar. Beiden worden vaak gebakken in boter, waardoor ze een heerlijk goudbruine kleur krijgen. Het visvlees is zowel zacht als stevig, en heerlijk sappig. Zo zie je, er zijn heel veel mogelijkheden wanneer je gaat eten in Vlissingen. En hoewel er genoeg restaurants zijn die andere gerechten aanbieden, raden we je toch aan om vis te proberen. Je bent immers niet iedere dag aan zee.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *