Wat kan mensendieck therapie in Alkmaar voor je betekenen?

Mensendieck therapie Alkmaar

Woon je in de buurt van Alkmaar en heb je het gevoel dat je klachten ervaart als gevolg van een verkeerde houding of een onjuist beweegpatroon? Dan man mensendieck therapie in Alkmaar je helpen. Deze therapie is erop gericht de oorzaak weg te nemen door je lichaam opnieuw te conditioneren op een normale manier te bewegen. Vaak zijn mensen als gevolg van een blessure anders gaan lopen, dit is een hele normale reactie op pijn. Echter, als de pijn verdwenen is moet je lichaam automatisch weer normaal gaan bewegen. Mensendieck therapie in Alkmaar helpt jou weer terug te gaan naar het ‘oude normaal’ voordat je de blessure kreeg, en dus terug in balans te komen. Daardoor verdwijnt de pijn.

Mensendieck therapie in Alkmaar kan zonder verwijzing

Als jij denkt dat een aantal behadelingen mensendieck therapie in Alkmaar je kan helpen dan hoef je daarvoor niet eerst langs de huisarts. Je kunt er namelijk altijd terecht zonder verwijzing, ongeacht hoe je verzekerd bent. Bij je eerste afspraak vindt er altijd een screening plaats. Je klachten worden in kaart gebracht en de oorzaak wordt besproken, voor zover deze bekend is althans. Als de therapeut echter tijdens deze screening vindt dat je beter ergens anders behandeld kan worden dan hoor je dat vanzelf.

Mensendieck therapie bij rugklachten

Een van de meest voorkomende klachten bij mensen die deze therapie volgen is pijn in de rug. De rug is nu eenmaal een belangrijk en heel centraal onderdeel van je lichaam, je gebruikt hem vrijwel constant, zonder dat je dat door hebt. Daardoor ontstaat er snel klachten, ook wanneer er in een ander deel van je lichaam iets mis is, bijvoorbeeld een blessure. Mensendieck therapie kan je zeker helpen van je klachten afkomen, omdat het zich richt op het herstel van een natuurlijk beweegpatroon. Je kunt er bijvoorbeeld een hernia mee behandelen, ingezakte wervels, vernauwingen van het wervelkanaal en zelfs chronische aandoeningen zoals de ziekte van Bechterew.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *