Waarom zou je een explanimation laten maken?

Explanimation laten maken ( met animatie wordt visueel een verhaal duidelijk gemaakt)

Heb je al eens gehoord van een explanimation, oftewel een animatiefilmpje om iets uit te leggen? Niet? Er zijn genoeg redenen waarom het slim is, een explanimation laten maken. Als je een bedrijf hebt en je wilt een relatief complexe boodschap overbrengen op een grote groep mensen dan kun je dat natuurlijk doen aan de hand van tekst en foto’s of afbeeldingen, maar bewegende beelden zijn ten eerste veel interessanter. Ten tweede zijn mensen (en dus klanten) veel sneller geneigd om een filmpje te bekijken dan een lap tekst te lezen. Een explanimation laten maken is dus slim als je wilt dat je boodschap een groter publiek bereikt, wat de boodschap ook is.

Welk type explanimation laten maken?

Het visueel maken van jouw boodschap kan door een explanimation te laten maken. Je hebt daarvoor verschillende opties, en aan elke optie hangt een ander prijskaartje. De meest simpele, en dus de goedkoopste optie is de whiteboard animatie. Dit is een hand die op een (doorgaans witte) achtergrond een tekening maakt, waar je tekst bij kunst showen of gewoon iets kunt inspreken. Het is een relatief simpele animatie op maat, maar je kunt hem wel voor veel verschillende doeleinden inzetten. Liever een uitgebreidere explanimation laten maken? Dan kun je kiezen voor een meer gedetailleerd filmpje in kleur, met diepte en meer accenten. De hoeveelheid details die je in je filmpje wilt bepaalt hoe duur het is om deze te laten maken. Er gaat immers tijd zitten in het creëren van al deze details.

Explanimation versus video design

In sommige gevallen is het beter om te kiezen voor een videofilmpje in plaats van een animatie. Dit is het geval als het over een specifieke locatie gaat. Deze kun je laten filmen en dit filmpje laten monteren tot een heldere videoboodschap. Zowel een explanimation laten maken als een video op maat hebben hun eigen voor- en nadelen. Overleg gerust eens met een multimedia bureau of een van de opties geschikt is voor jou.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *