Waarom is een DAB autoradio zo’n grote verbetering voor je autoradio

Dab plus autoradio

Als je graag muziek in de auto luistert dan is een Dab plus autoradio een must have. Een DAB plus radio heeft vele voordelen ten opzichte van de gewone autoradio’s. Zo heb je onder andere minder problemen met bijgeluiden en een veel grotere keuze aan radiozenders. DAB staat voor Digital Audio Broadcasting. Binnen deze categorie kan je ook kiezen uit DMB en DAB. Er wordt gebruik gemaakt van een Europees systeem om digitale radio signalen te ontvangen.

De voordelen dan DAB + radio voor je auto

DAB plus autoradio’s bieden vele voordelen zoals geen geluiden van kraken en ruisen. Dit is nogal storend als je graag op je gemakje aan het rijden bent en radio in je auto wilt luisteren. Tevens heb je de beschikking over veel meer keuze qua radiozenders. Aangezien er gebruik wordt gemaakt van een digitaal radio signaal heb je veel verder bereik dan met normale autoradio’s en tevens kan je vaak radiozenders van over de grens ontvangen. Er zijn geen extra kosten verbonden aan het ontvangen van DAB plus radiostations. In een keer heb je een overzicht van alle beschikbare radiostations, dus je hoeft ook niet meer handmatig de hele ether af te zoeken naar een goed radiostation. De zenders worden weergegeven op volgorde zodat je niet eeuwig hoeft te zoeken of navigeren.  Het geluid is altijd van een zeer goede kwaliteit.

Waar koop je een DAB autoradio plus

Je kan kiezen uit meerdere merken zoals Kenwood, Pioneer of Alpine. Tevens kan je beslissen welke extra opties je wilt hebben zoals bluetooth om met je mobiele telefoon connectie te maken. Of je nou een Iphone of Android telefoon hebt, je kan de radio met beide koppelen als hij beschikt over bluetooth. Je kan naar een gespecialiseerde fysieke winkel gaan of gewoon eens lekker gaan rondreuzen op het net. Hier kan je een breed aanbod vinden bij verschillende webshops.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *