Kun jij wel wat hulp bij voeding gebruiken?

hulp bij voeding

Wil je graag wat kilootjes afvallen maar weet je niet hoe? Voel je je vaak moe en weet je niet hoe je je eetpatroon daarop kunt aanpassen? Dan kun je hulp bij voeding inschakelen van een diëtist. Deze persoon heeft voeding gestudeerd, en weet alles van voedingswaarden zoals vitamines, mineralen, eiwitten en vetten. Je zult echt niet de eerste zijn die stiekem niet zo goed weet hoe een gezond eetpatroon er uitziet. Diëtisten hebben het vandaag de dag hartstikke druk met hulp bij voeding geven. Allerlei reclame-uitingen doen ons geloven dat bepaalde producten gezond zijn, maar de realiteit is meestal anders. Er zitten veel verborgen suikers in zogenaamde gezonde producten, zoals in cruesli, kant en klare groentesoepen en crackers. Ondanks dat ze gezond lijken is dat in de praktijk vaak niet het geval.

Hulp bij voeding voor afvallen

Een van de belangrijkste redenen dat mensen hulp bij voeding inschakelen is dat ze graag wat kilootjes willen afvallen. Het is dan zaak dat je je richt op het eten van eiwitten en (de goede!) vetten en wat minder op koolhydraten. Je mag wel koolhydraten eten, maar moet deze wel vervangen voor volkoren producten. Deze doen je bloedsuiker namelijk niet zo snel stijgen. Daardoor maak je minder insuline aan, en dat is precies de bedoeling. Insuline maak je altijd aan als je suikers binnenkrijgt, en het bevordert gek genoeg de vetopslag. Als je hulp bij voeding inschakelt is dus een van de eerste dingen die je leert dat bepaalde koolhydraten niet zo goed voor je zijn.

Gebruik eiwitten als bouwstof

Als je wilt afvallen dan is het zaak dat je wat minder calorieën tot je neemt, maar wel veel eiwitten. Je wilt immers je spiermassa behouden (of opbouwen) en dat lukt niet zonder eiwitten. De diëtist die jou hulp bij voeding geeft zal je dus waarschijnlijk aanraden meer wit vlees, eieren en anders voedingsmiddelen waar relatief veel eiwitten in zitten te eten, zoals noten, vis en bonen. Dit gaat je zeker helpen afvallen!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *