Welke voeding kan je aan je kindje van 1 jaar oud geven

 Eten kind 1 jaar

Op het moment dat je baby 12 maanden oud is kan je bijna alle producten geven die jezelf ook eet. Je baby kan gewoon met de pot mee eten, tevens mag hij gewone melk drinken. Eten kind 1 jaar betekent dat hij drie keer per dag eet. Dit kan bijvoorbeeld 2x een boterham zijn en 1x een warme maaltijd. Je kan je dreumes maximaal vier tussendoortjes per dag geven. Door niet teveel eetmomenten te geven weet je zeker dat hij een goed gewicht houdt en gezonde tanden. Het kan voorkomen dat je kindje de ene dag meer eet dan de andere dag. Dit komt omdat hij minder snel groeit en dit is heel normaal.

Wat voor producten mag je geven met de leeftijd van 1 jaar

Aangezien het darmstelsel inmiddels beter ontwikkeld is kan je je dreumes vanaf 12 maanden gewone melk geven. De eiwitten die hierin zitten zullen makkelijker verwerkt worden. Uit de vaste voeding zal hij genoeg goede vetten en voldoende ijzer halen. Tevens kan je je baby nu honing geven. De bacterie waar ze gevoelig voor zijn op jongere leeftijd is nu geen probleem meer.

Wat kan je beter nog niet geven aan je kindje

Het is beter om een aantal producten nog niet aan je kindje te geven. Dit zijn zoute producten en verzadigde vetten. Tot de leeftijd van 4 jaar kan zout nog niet goed verwerkt worden. In plaats van vette producten zoals gewone kaas en smeerkaas kan je kiezen voor bijvoorbeeld zuivelspread. Rauwe vis- en vleesproducten zijn ook niet geschikt, omdat hier een bacterie inzit waar ze ziek van kunnen worden. Tevens moet je oppassen met gerookte vis of producten waaraan rauwe melk of eieren is toegevoegd. Noten kan je kindje nog niet goed kauwen en je wilt natuurlijk niet dat hij zich hier in verslikt. Leverproducten bevatten veel vitamine A en zijn tevens niet geschikt tot de leeftijd van 4 jaar. Als hij teveel hiervan binnenkrijgt dan kunnen er vergiftingsverschijnselen optreden.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *